PCS Industrial Voice Processing BV
 
Background image Background image Background image Background image Background image Background image Background image Background image  
   
 
PCS -GLOSSARY
PCS - OVER ONS IVR
PCS - PARTNERS PCS - PORTFOLIO
PayEasy Internet Solutions BV PCS Webdesign
PCS - VEELGESTELDE VRAGEN PCS - CONTACT
Plakfoto.nl - Uw foto als sticker!

PCS Webdesign BV

PCS WEBDESIGN

CallPBX!

Toekomstgerichte telefonie

met de hoogwaardige

kwaliteit van ISDN

CallPBX!

CallEasy!

Gratis bellen
tussen al uw vestigingen.
PayEasy.nl CallEasy! Toekomstgerichte telefonie!
Plakfoto.nl - Uw foto als sticker!

CallRoute!

Voice Response dienst

voor het Midden en Kleinbedrijf.

PayEasy.nl  CallRoute! Voice Response Dienst

CallDirect!

Intelligente telefoondienst,

specifiek voor het

Midden- en Kleinbedrijf

PayEasy.nl  CallDirect!
Zoek een woord   

M

 M-commerce 
 De e-commerce van de mobiele toestellen, zoals gsm"s, smart phones en pda"s.  
 
 Magic Cap 
 De naam van de standaard gebruikers-interface voor een personal communicator. In plaats van de gebruikelijke menulijst met keuzes of de gangbare functionele pictogrammen, staan er objecten uit de mensenwereld op het beeldscherm. De drie voornaamste locaties van deze objecten zijn:
1.Desk (bureau)
2.Hallway (gang)
3.Downtown (stad)
 
 
 Magic Cap actiebalk functies 
 Desk-knop
brengt u direct terug naar het bureaublad, het hoofdmenu. Stamp-knop
gebruikt u ter versiering van e-mail, boodschappen en dergelijke voor het toevoegen van clip art, een melodietje en bericht-classificatie.
Lamp-knop
bestemd voor algemene opdrachten zoals afdrukken, faxen, opslaan, zoeken of verzenden.
Tote Bag-knop
hieronder worden veelgebruikte objecten verzameld die vervolgens eenvoudig zijn over te nemen, bijvoorbeeld logo"s, favoriete geluidjes en standaardteksten.

Tool Holder-knop
geeft toegang tot een compleet electronisch tekenprogramma voor het toevoegen van "digitale inkt".
Keyboard-knop
hier kan een heus alfanumeriek toetsenbord op het scherm worden getoverd dat vanwege de geringe afmetingen geschikt is voor korte boodschappen
Trash Truck-knop
vervangt de gebruikelijke prullenbak voor het weggooien van boodschappen of objecten
 
 
 Magic Link 
 De eerste commerciële versie van een personal communicator (PIC) van Porat. 
 
 Mailbox 
 Menustructuur voor het afhandelen van diverse akties, voor antwoordapparaat en faxfuncties.  
 
 MANUAL 
 ISDN Backup Unit conditie. Handmatig een backup verbinding opzetten d.m.v. het frontpaneel.  
 
 Mapsource 
 Kaartenbron
Meestal op cd opgslagen kaartmateriaal voor de GPS, dat voor de routeplanning en navigatie wordt gebruikt. Is vaak voor verschillende landen en regio"s verkrijgbaar.
 
 
 Mark 
 Aanwezigheid van signaal. In de telegrafie stelt een mark de gesloten toestand voor van stroom in beweging. Een mark-impuls is gelijk aan een binaire 1.  
 
 Maskering 
 Dit begrip duidt het fenomeen aan dat het ene geluid het andere afdekt. Een pneumatische hamer maskeert bijvoorbeeld een gesprek met een mobiele telefoon. Het zwakkere signaal is er nog wel, maar het wordt niet meer waargenomen.  
 
 MBMS 
 Multimedia Broadcast/Multicast Service
Een technologie om omroepdiensten en multicast diensten binnen UMTS en GSM mobiele netwerken mogelijk te maken. Met MBMS is het mogelijk om kleine video- en audioclips en andere data te verspreiden onder een grote groep mobiele gebruikers. MBMS kan worden gezien als een punt naar multipunt dienst, waarmee bedoeld wordt dat meerdere gebruikers dezelfde data via dezelfde radiokanaal kunnen ontvangen.
 
 
 MCD 
 Minicandela
Geeft de lichtsterkte van displays van mobiele telefoons aan. Hoe hoger de waarde, hoe helderder het beeldscherm.
 
 
 Media blending 
 Het combineren van een webserver met andere communicatiemiddelen zoals live video en telefoon.  
 
 Memo 
 Optie voor een draagbare telefoon. Biedt de mogelijkheid om tijdens het gesprek op uw telefoon tientallen seconden van het gesprek op te nemen, zodat u dit na het gesprek kunt afluisteren.  
 
 Memocom 
 Elektronische berichtendienst (E-mail) van PTT-Telecom (nu KPN).  
 
 Messaging services 
 Diensten die via de ether naar een ontvangstmogelijkheid worden gestuurd, zoals een GSM toestel of een daartoe geschikt horloge.  
 
 MIDI File Format 
 MMF
Standaard MIDI-bestand dat compatible is met de meeste MIDI-apparatuur en -programma"s. Dit type geluidbestand wordt ook wel gebruikt in telefoons voor polyforme ringtones.
 
 
 MIDP 
 Mobile Information Device Profile
Een specificatie voor gsm-software die onafhankelijk van de fabrikant werkt.
 
 
 Minitel 
 Informatiesysteem in Frankrijk waarbij de gebruiker met een speciaal apparaat met beeldscherm en toetsenbord via een telefoonverbinding informatie kan opvragen en met andere gebruikers kan communiceren. Ingevoerd rond 1980.  
 
 MMCmicro 
 Multimedia geheugenkaart voor mobieltjes ontwikkelt door Samsung. Het kaartje is slechts 12x14x1,1 millimeter en kan 10 MB per seconde lezen en 7 MB per seconde schrijven.  
 
 MMF 
 Midi File Format
Standaard MIDI-bestand dat compatibel is met de meeste MIDI-apparatuur en -programma"s. Wordt vaak gebruikt door mobiele telefoons als polyforme ringtone.
 
 
 MMS 
 Multimedia Messaging Service
Een standaard voor het versturen van berichten met de mobiele telefoon. De berichten kunnen bestaan uit tekst met opmaak, plaatjes, foto"s, geluids- en videofragmenten. De MMS-berichten kunnen verstuurd worden naar een andere mobiele telefoon met MMS-ondersteuning of naar een e-mailadres. De foto"s, geluids- en video-fragmenten kunnen in de telefoon worden opgeslagen voor later gebruik. MMS ondersteunt standaardformaten, zoals GIF en JPG voor plaatjes, MPEG 4 voor video en MP3 en MIDI voor geluid. Multimedia Messaging is afhankelijk van een hoge snelheid, wat door GPRS en 3G-technieken geleverd kan worden. De bestaande GSM-netwerken moeten een MMS-C (Multimedia Messaging Service Centre) hebben om MMS-technologie te kunnen gebruiken.
 
 
 Mobiele Intranet 
 Een draadloos sub-systeem van het draadloze Internet. De apparaten voor het draadloze kantoor worden kleiner en intelligenter en daarmee geschikter voor onderweg. 
 
 Mobile walk 
 Manier van telefoneren. Het heen en weer lopen tijdens het mobiele telefoneren. 
 
 MobileIP 
 Ondersteuning voor mobiele computers in het IP-netwerk.  
 
 Mobilofoon 
 Mobilofonie is een van de eerste toepassingen van communicatie voor groepen mobiele werkers, gecoördineerd vanuit een centrale meldpost. De vast gemonteerde zender/ontvanger heet mobilofoon, het draagbare toestel de portofoon. Mobilofonie betreft prive-netwerken van publieke diensten, aangeduid met PMR (Private Mobile Radio) - in Nederland onder de naam Traxys. De opvolger van Traxys is het digitale Tetra (Trans European Trunked Radio Access). 
 
 Moblog 
 Een weblog voor de mobiele telefoon. 
 
 Monotone ringtone 
 Monofone beltonen
Monotone beltonen

Beltoon van een mobiele telefoon voor een binnenkomend gesprek of SMS. Een monotone ringtone kan slechts enkele tonen bevatten.
 
 
 MSC/VLR 
 Na uitbreiding met GPRS ondersteunt dit conventionele gsm-netwerkelement eindapparaten die zowel gebruik maken van de GPRS-dienst als van de verbindingsgeoriënteerde diensten van het netwerk. Het dient bijvoorbeeld voor de afstemming van lokale informatie die zowel in GPRS als in het klassieke gsm-netwerk nodig is. 
 
 MSN 
 Multiple Subscribers Number
Extra nummers die verkregen worden bij een ISDN-aansluiting (8 totaal waarvan 4 reeds automatisch worden bijgeleverd). Daarmee kunnen verschillende aansluitingen (eindapparaten) aan een ISDN-hoofdaansluiting worden gekoppeld en gescheiden worden benaderd. Mogelijke waarden zijn 1 tot en met 9. Via het cijfer 0 worden alle eindapparaten benaderd.
 
 
 Multilink 
 Multilink combineert meerdere fysieke verbindingen tot een logische "bundel". Deze bundel verhoogt de bandbreedte. 
 
 Multilink PPP 
 Gelijktijdig 2 ISDN-B-kanalen gebruiken, wat een snelheid van 128 kbps kan opleveren.  
 
 Multilinking 
 Call bumping
Channel bundling

Bundelt u alle B-kanalen van een ISDN-aansluiting voor datatransmissie, dan bent u telefonisch niet meer bereikbaar en krijgt de beller een in-gesprektoon. Gelukkig is hier iets op gevonden: "call bumping". Wanneer deze optie is ingeschakeld, maakt uw apparatuur bij een binnenkomend gesprek de kanaalbundeling tijdelijk ongedaan. Na afloop van het gesprek wordt de kanaalbundeling hersteld.
 
 
 Multislotklasse 
 Deze klasse definieert de maximale snelheden tijdens dataoverdracht via GPRS.  
bottom left image
Copyright © 2011-2021 PCS Industrial Voice Processing BV