PCS Industrial Voice Processing BV
 
Background image Background image Background image Background image Background image Background image Background image Background image  
   
 
PCS -GLOSSARY
PCS - OVER ONS IVR
PCS - PARTNERS PCS - PORTFOLIO
PayEasy Internet Solutions BV PCS Webdesign
PCS - VEELGESTELDE VRAGEN PCS - CONTACT

CallRoute!

Voice Response dienst

voor het Midden en Kleinbedrijf.

PayEasy.nl  CallRoute! Voice Response Dienst
Plakfoto.nl - Uw foto als sticker!

CallDirect!

Intelligente telefoondienst,

specifiek voor het

Midden- en Kleinbedrijf

PayEasy.nl  CallDirect!

PCS Webdesign BV

PCS WEBDESIGN

CallPBX!

Toekomstgerichte telefonie

met de hoogwaardige

kwaliteit van ISDN

CallPBX!
Plakfoto.nl - Uw foto als sticker!

CallEasy!

Gratis bellen
tussen al uw vestigingen.
PayEasy.nl CallEasy! Toekomstgerichte telefonie!
Zoek een woord   

S

 S-Bus 
 De "binnenhuis"-bus en eigendom van de gebruiker. Hier kunt u telefoons aan hangen, de PC, een fax et cetera. 
 
 S/T-Interface 
 Verwijst naar de 4-draads interface van een terminal-adapter.  
 
  
 ISDN-basisaansluiting met één D-kanaal en twee B-kanalen. 
 
 Scannen 
 Het sequentieel afgaan van bepaalde telefoonnummers. Voorbeeld alle 0800 nummers. Het kan op verschillende manieren gebeuren.
1. Met de hand voor het ontdekken van interessante nummers die je bijvoorbeeld doorschakelen naar een land met een oud(er) telefoonsysteem.
2. Met de computer voor het vinden van Carriers (modems van andere computers).
 
 
 SCE 
 Service Creation Environment
Onderdeel van een telefoonsysteem dat gebruikt wordt om nieuwe diensten te ontwikkelen (m.b.v. SIB"s) en te testen voordat zij in gebruik worden genomen.
 
 
 SDSL 
 Symmetric Digital Subsriber Line
Maakt een snelle symmetrische en bidirectionele verbinding mogelijk over een klassieke telefoonlijn met een maximumdebiet van 2Mbps. Tegengestelde van ADSL. Technische gegevens: Download snelheid: 1.5 of 2.0 Mbps. Upload snelheid: 1.5 of 2.0 Mbps. Maximale afstand abonnee-centrale: 3.0 km.
 
 
 Serengeti 
 Een project dat gebruikers in staat moet stellen om gesproken commando"s te geven aan mobiele telefoons.  
 
 Service Provider 
 Bedrijf dat additionele diensten op het telefonie/data netwerk aanbiedt.

Bedrijf dat abonnementen op het GSM-netwerk verkoopt. Voorbeelden zijn Debitel, Talkline, Cellway en Unique Air. Dergelijke aanbieders richten zich vooral op de zakelijke markt. Overigens zijn de KPN, Libertel, Telfort, Dutchtone en Ben zelf ook service-provider, aangezien iedereen rechtstreeks bij hen een abonnement kan nemen.
 
 
 SGSN 
 Serving GPRS Support Node
Deze bouwt pakketgeoriënteerde verbindingen met mobiele gebruikers binnen een logisch SGSN-dienstgebied op. De gebruikersdata wordt via de elementen SGSN, BSC en BTS naar de eindgebruiker overgedragen. Verdere taken van dit netwerkknooppunt zijn: toegangscontrole, versleuteling, mobiliteitsbeheer, beheer van de dataverbinding naar de mobiele deelnemer en de kostenheffing.
 
 
 SiGe 
 Silicium/Germanium
Een legering die IBM gebruikt voor de transistors van draadloze apparatuur, zoals mobiele telefoons.
 
 
 Signalen over telefoonlijnen 
 Signalen die over telefoonlijnen gaan, kunnen met verschillende snelheden gestuurd worden. Vroeger was dit maximaal 1200 Baud (het aantal signaalwisselingen per seconde), tegenwoordig is dit 2400 Baud, waardoor er nu maximaal 240 tekens per seconde verstuurd kunnen worden. Op eigen en gehuurde lijnen kunnen hogere snelheden bereikt worden, ongeveer 9600 Baud. Via de computers is het zelfs mogelijk om door elektronische stromen een signaal te verschuiven, zodat deze een snelheid kan behalen van 16 keer zo hoog. Door de informatie beter te verpakken zodat het kleiner kan worden verzonden (comprimeren), kunnen er nog hogere snelheden behaald worden. Deze vorm van verzenden komt tussen de computers heel vaak voor en gaat zo snel dat men spreekt van Bits per seconde of Megabits per seconde.  
 
 SIM-kaart 
 Subscriber Identity Module
Smartcard, ter grootte van een postzegel, waarop uw mobiele telefoonnummer staat en de details van uw GSM-abonnement. Deze "smartcard" heeft ook een geheugen. Daarop worden de telefoonnummers opgeslagen die u in het telefoonboek van uw GSM-toestel zet. Ook worden SMS-berichten vaak op de SIM-kaart bewaard. Er zijn verschillende typen SIM-kaarten. Afhankelijk van welk type u hebt, kunt u al dan niet gebruikmaken van netwerkdiensten. Er bestaan SIM-kaarten met 85 geheugenplaatsen, maar ook met 200 geheugenplaatsen. In sommige netwerken kunt u alarmnummers kiezen zonder dat er een SIM-kaart is geplaatst (altijd 112). Als u de SIM-kaart uit het toestel haalt en in een toestel van een collega stopt - bijvoorbeeld omdat de batterij van uw eigen GSM leeg is - dan belt u op uw eigen kosten en eigen telefoonnummer.
 
 
 SIM-lock 
 Een slot op een mobiele telefoon dat ervoor zorgt dat je het eerste jaar alleen kunt bellen via de telecomprovider bij wie je je abonnement hebt afgesloten of prepaid-kaart hebt aangeschaft. Dat slot zit erop omdat de mobiele telefoon vaak gratis of heel goedkoop wordt verstrekt bij een abonnement of prepaid-kaart.  
 
 Single Band 
 Een single band toestel is uitsluitend geschikt voor iin type netwerk, voor de wat oudere toestellen zijn dat de 900-netwerken van KPN en Libertel. Er zijn ook single band toestellen die uitsluitend voor 1800-netwerken geschikt zijn.  
 
 SIP 
 Het Session Initiation Protocol of SIP is een protocol om multimediacommunicatie (audio-, video- en andere datacommunicatie) mogelijk te maken en het wordt onder meer gebruikt voor Voice over IP (VoIP). Het protocol is qua ambities vergelijkbaar met H.323 waarbij SIP meer uit de Internet/IETF-hoek komt terwijl H.323 meer uit de telefonie/ITU-T-hoek komt. SIP kent overeenkomsten met andere internetprotocollen zoals HTTP en SMTP. De SIP Working Group wil SIP en zijn extensies verder specificeren om tot vaststelling van de standaard RFC 3261 te komen. Het SIP-protocol vindt een prominente toepassing binnen de IMS-infrastructuur. Het betreft de IETF-SIP-standaard met door 3GPP gespecificeerde extensies.  
 
 SIP Bandwidth 
  Sip (VOIP protocol) neemt afhankelijk van de codec de volgende bandbreedte:
CodecBRNEB
G.71164 Kbps87.2 Kbps
G.7298 Kbps31.2 Kbps
G.723.16.4 Kbps21.9 Kbps
G.723.15.3 Kbps20.8 Kbps
G.72632 Kbps55.2 Kbps
G.72624 Kbps47.2 Kbps
G.72816 Kbps31.5 Kbps
iLBC15 Kbps27.7 Kbps
 
 
 Skype 
 Een softwareprogramma voor het telefoneren over internet. Deze gratis software werkt via p2p (peer-to-peer) en is beschikbaar voor verschillende platformen, waaronder Windows, Linux, PocketPC en Mac.  
 
 Smartphone 
 Handheld computer met een telefoon in één. 
 
 SMP 
 Service Management Point
Gedistribueerde eenheid in een telefoonnetwerk van waaruit een of meer nieuwe diensten worden beheerd.
 
 
 SMS 
 Small Message Service
Dienst waarbij kleine tekstboodschappen naar een GSM-abonnee kunnen worden gestuurd.
Short Message Service
Een bericht dat gestuurd kan worden naar het kleine schermpje van een GSM. Op het net bestaan verschillende sites die u toelaten een SMS-berichtje van maximum 150 tekens naar een GSM te versturen. SMS slaat het bericht op totdat u uw telefoon inschakelt, zodat u het bericht te allen tijde ontvangt.
 
 
 SNS 
 Single Number Service
Dienst om een abonnee te bellen op diverse locaties, tegelijk of na elkaar.
 
 
 Softphone 
 Programma om te bellen via internet. De bekendste softphone is Skype. Deze gratis software werkt via p2p (peer-to-peer) en is voor meerdere platformen beschikbaar, waaronder Windows, Linux en Mac. Een andere bekende speler is PhoneGaim, welke van oorsprong een instant messaging programma is, maar met PhoneGaim kunt u ook bellen.  
 
 SPID 
 Service Profile Identifier
Een nummer dat door het hoofdkantoor van het telefoonbedrijf wordt uitgegeven ter identificatie van terminal-apparatuur die op de ISDN-lijn is aangesloten.
 
 
 Splitter 
 Het kastje dat door de ADSL-monteur (of door uzelf) op het telefoonaansluitpunt wordt gemonteerd. De splitter filtert het signaal naar twee uitgangen: de gewone telefoonlijn en het ADSL-modem.  
 
 Spraak over IP 
 Voice over IP
Een goedkopere manier om telefoongesprekken te voeren. Hiermee wordt met name - maar niet uitsluitend - spraak over internet bedoeld. De voordelen zijn langzamerhand bekend: interlokaal en internationaal telefoneren tegen lokaal tarief. De nadelen ook: een matige geluidskwaliteit en geregeld wegvallende verbindingen. Maar gelet op het feit dat alle grote computerbedrijven zich met dit verschijnsel bemoeien en gezien de welwillende houding van de meeste grote telefoonmaatschappijen ter wereld, mogen we aannemen dat deze technologie zeer snel op grote schaal geïmplementeerd zal zijn.
 
 
 Spraaklijn 
 Een kanaal voor spraakfrequentiesignalen, bijvoorbeeld een normale telefoonlijn.  
 
 STM 
 Synchronous Transfer Mode
Continue verbinding tussen de zendende en de ontvangende partijen op een communicatienetwerk. Een voorbeeld hiervan is een analoog telefoonnetwerk. Bij een telefoongesprek op een STM-netwerk zal, als geen van beide partijen iets zegt, de lijn wel stil zijn maar de verbinding blijft bestaan. Een tegenhanger van een STM-netwerk is een ATM-netwerk (Asynchronous Transfer Mode). Bij een ATM-netwerk is er pas verbinding als er informatie over het netwerk wordt verzonden. Als de informatie verzonden is en er komt geen informatie meer over de lijn, wordt de lijn weer verbroken. Kortom: bij STM is er een continue verbinding en bij ATM niet.
 
 
 Sub-adresseringsconcept 
 Door het toevoegen van twee bijkomende cijfers kan een enkele semafoonlijn door tientallen verschillende klanten gebruikt worden.  
 
 Subadressering 
 Een manier om apparatuur die op een ISDN-aansluiting is aangesloten, van een eigen adres te voorzien.  
 
 Subscriber Network Interface Device 
 Set top converter box
Dit is het apparaat bij kabelabonnees dat de digitale datastromen omzet in spraakdiensten (telefonie) en breedbanddiensten zoals verschillende vormen van (interactieve) televisie.
 
 
 Switched lijn 
 Een communicatieverbinding waarvoor het fysieke pad per gebruiker kan variëren, zoals het openbare telefoonnetwerk. 
 
 Symbian 
 Een in juni 1998 opgerichte joint venture van Nokia, Motorola, Ericsson en Psion, gericht op de verdere ontwikkeling van het Epoc besturingssysteem voor de nieuwe generatie palmcomputers annex GSM-telefoons.  
bottom left image
Copyright © 2011-2022 PCS Industrial Voice Processing BV